Piczo

Log in!
Stay Signed In
Do you want to access your site more quickly on this computer? Check this box, and your username and password will be remembered for two weeks. Click logout to turn this off.

Stay Safe
Do not check this box if you are using a public computer. You don't want anyone seeing your personal info or messing with your site.
Ok, I got it
T
Këshill për ty motër muslimane
                                         

Këshill për ty motër


Ec oj motra ime, ty të këshilloj

Për shkak s etë mirën ta dëshiroj,

Në Xhennet kush don të shkojë

Zoti n`Kur`an bukur na tregoi.


 

Ti oj motra ime, pas kësaj bote shumë vrapon

E kjo botë shpejt po kalon

Nga kjo botë kur do të kalosh

Gjithë të mirat do t`i harosh.

 

Ku është bukuria jote që  kishe në rini

Dhe stolitë që tjerat t`i kishin lakmi?!

Mendjemadhësia jote s`njihte njeri

Dashuria për këtë botë s`kishte kufi.

 

 

E xhaminë kurrë se vizitove

Urdhërat e Zotit s`i respektove

Vetes i thua-jam muslimane

N`realitet sikur t`i je pishmane.


 

Kur të të pyetë Zoti n`dunja c`ke ba

Pendim e arsye n`atë moment s`ka

Të lypet përgjegjësi, ti do të hamendesh

Kur ta shohish zjarrin do të cmendesh.

 

Oj motër sa je gjallë, zgjohu për t`u pendu

Se kjo botë shpejtë ka për me kalu

Shijo ti Islamin që të gjesh knaqësi

Respektoje  atë, të gjesh lumturi.